جدیدترین اخبار :
  • اعضای هیئت مدیره سازمان‌های مناطق آزاد چابهار و دوغارون انتخاب شدند
  • پای تاجیکستان به چابهار و کریدور شمال-جنوب باز می‌شود
  • مقایسه عملکرد شاخص‌های ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۳ با مدت مشابه در سال ۱۴۰۲
  • مکران کجاست؟
  • سواحل مَکُران نیازمند زیرساخت‌های اینترنتی برای توسعه اقتصاد دریا محور است

راهگذر شرق؛ شاهرگ حیاتی توسعه سرمایه گذاری از سرخس تا چابهار است

اقتصادی | تاریخ خبر : 2/05/03 | تعداد بازید :984
مدیرعامل منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار گفت: راهگذر یا کریدور شرق که منطقه آزاد چابهار مولود آن بوده، شاهرگ حیاتی توسعه سرمایه گذاری از سرخس تا چابهار و رسیدن چابهار به توسعه یافتگی است.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد چابهار به نقل از ایرنا، امیر مقدم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در محل خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز مشهد راه افتادن شبکه ترانزیتی در شرق کشور را حاصل چند کار مدیریتی دانست و افزود: باید تلاش کرد پای بخش خصوصی به صنعت ترانزیت باز شود و به این بخش اطمینان داد که محور مواصلاتی شرق امن و دارای توجیه اقتصادی است.

وی اضافه کرد: یکی از شیوه های اطمینان بخشی به سرمایه گذار این است که برای شهرهایی که ذی نفع در این راهگذر هستند منافع تشریح شود که این فرصت در دومین نمایشگاه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مشهد فراهم شد تا رییس و اعضای هیات مدیره و معاونان مناطق آزاد و تجاری محور شرق در نشستهای تخصصی شرکت کنند و منطبق بر تدابیری که در دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد اتخاذ شده است این موضوع با سرعت جلو برود.

مدیرعامل منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار اظهار کرد:برای جذب سرمایه گذاران، ۱۰۰ بسته سرمایه گذاری فاقد کاغذبازی اداری در منطقه آزاد چابهار تدوین شده است تا سرمایه گذار بدون نیاز به گذراندن مراحل اداری در دریافت مجوزها بتواند به راحتی در منطقه مورد نظر سرمایه گذاری کند.

برای جذب سرمایه گذاران، ۱۰۰ بسته سرمایه گذاری فاقد کاغذبازی اداری در منطقه آزاد چابهار تدوین شده است تا سرمایه گذار بدون نیاز به گذراندن مراحل اداری در دریافت مجوزها بتواند به راحتی در منطقه مورد نظر سرمایه گذاری کند

مقدم افزود: تمام نقاطی که جاذبه های اقتصادی، رفاهی و گردشگری در منطقه آزاد چابهار داشته اند در بسته سرمایه گذاری مزبور دیده شده است و تمام این بسته ها دومین نمایشگاه معرفی بسته‌های سرمایه‌گذاری و توانمندی‌های صادراتی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی جمهوری اسلامی در مشهد (۲۷ تا ۳۰ تیرماه) رونمایی شد که ارزش ریالی آن ۵۰۰ هزار میلیارد ریال است.

مدیرعامل منطقه آزاد تجاری – صنعتی چابهار گفت: امروز برای همه افرادی که علاقه مند به سرمایه گذاری در این منطقه هستند، منطقه آزاد چابهار بهترین فرصت به شمار می رود و این موضوع مسوولیت ما را سنگین تر می کند تا خدمات جنبی و مشوق های قانونی و بازرگانی را در اختیار سرمایه گذاران قرار دهیم.

مقدم افزود: با تفاهم نامه هایی که در دومین نمایشگاه معرفی بسته‌های سرمایه‌گذاری و توانمندی‌های صادراتی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی جمهوری اسلامی در مشهد امضا شد، وارد عرصه جدیدی از اقتصاد شرق به ویژه توسعه یافتگی در این منطقه از سرخس تا چابهار شدیم که شاهد رشد اقتصادی این منطقه خواهیم بود، این طور نیست که منافع اقتصادی لزوما در چابهار باشد، سرمایه گذاران زیادی علاقه مند هستند در استانهای خراسان سرمایه گذاری کنند زیرا بنا دارند زنجیره تولید خود را از چابهار تا سرخس کامل کنند.

وی افزود: در این راستا تفاهمنامه راهبردی و توسعه همکاری با شرکت "سپاد"، شرکت ایران خودرو خراسان، مناطق ویژه اقتصادی سرخس و دوغارون، تفاهمنامه جامع صنعت آبزی پروری و خدمات شیلاتی با سازمان شیلات و انتقال آن از بندر چابهار به خراسان رضوی در دومین نمایشگاه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور در مشهد منعقد شد.

 

تلاش چابهار برای جذب سرمایه گذاران خارجی

مدیرعامل منطقه آزاد تجاری – صنعتی چابهار گفت: این منطقه مولود مطالعات محور شرق بوده که در دهه ۶۰ انجام شده است، زیرا آسیای مرکزی محصور در خشکی است و تنها راه دسترسی به آبهای آزاد از مسیر چابهار می گذرد.

مقدم افزود: چابهار خاستگاه و پایگاه استقرار پاکستانی ها و هندی هاست و بسیاری از بلوچ هایی که صاحبان طلا و جواهر در دوبی بودند به چابهار آمده و در کنار استادکاران هندی صنعت طلا و جواهر را در این منطقه فعال کرده اند.

وی به مراودات تجاری منطقه آزاد چابهار با بازرگانان افغانستانی اشاره و بیان کرد: تاکنون پنج دور موافقتنامه با وزارت تجارت افغانستان منعقد شده و ۵۰ هکتار زمین به یک تاجر افغانستانی واگذار شده است و اخیرا هم وزیر تجارت و صنعت افغانستان سفری به چابهار داشته اند و طبق پیگیری نماینده ویژه رییس جمهوری در امور افغانستان دور ششم این موافقتنامه با وزارت تجارت و صنعت افغانستان منعقد خواهد شد.

برای ایجاد مناطق آزاد مشترک بین ایران و عمان و ایران و پاکستان در حال انجام مذاکرات اساسی هستیم که امیدواریم به زودی این مذاکرات به نتیجه برسد

مدیر عامل منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار گفت: برای ایجاد مناطق آزاد مشترک بین ایران و عمان، ایران و پاکستان در حال انجام مذاکرات اساسی هستند که امیدواریم به زودی این مذاکرات به نتیجه برسد.

مقدم افزود: در تلاش هستیم بین منطقه آزاد تجاری – صنعتی چابهار و مناطق ویژه اقتصادی سرخس و دوغارون گفتمان واحد ایجاد کنیم که در همین راستا در نمایشگاه مزبور تفاهم نامه ای با منطقه ویژه اقتصادی منعقد شد تا آرام آرام مسیر رسمی ترانزیتی کریدور شرق فعال شود.

وی اضافه کرد: با حضور دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیز یکی از موجه ترین سامانه ها که می تواند خدمات الکترونیکی لازم را در حوزه کامیونها ارایه دهد در محل نمایشگاه مزبور رونمایی شد که مجوزهای قانونی آن توسط بخش خصوصی گرفته شده و اقدامات نرم افزاری آن تکمیل شده است.

 

پیشرفت ۸۰ درصدی راه آهن چابهار - زاهدان

مدیرعامل منطقه آزاد تجاری – صنعتی چابهار پیشرفت راه آهن زاهدان – چابهار را بیش از ۸۰ درصد ذکر و اضافه کرد: این منطقه جز مطالبه‌گران تسریع در اجرای این طرح است و با مذاکراتی که با شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور انجام گرفته، هم مطالبه گریها سرعت گرفته است و هم تلاش شده در قالب یک کنسرسیوم مالی بسته های سرمایه گذاری نیز در این بخش تعریف شود مشروط بر این که شرکت مزبور علاقه مندی خود را نشان دهد.

هم اکنون مسیر ترانزیتی راهگذر(کریدور) شرق فعال بوده و کالاهای یکی از بزرگترین شرکای منطقه آزاد چابهار در این مسیر حمل می شود، در بندر نیز سرویس لازم به کشنده ها داده شده است

مقدم افزود: ما نمی توانستیم منتظر تکمیل راه آهن بمانیم و بعد از آن کریدور شرق را فعال کنیم، زیرا این کریدور لزوما مربوط به ریل نمی شود، هم اکنون مسیر ترانزیتی کریدور شرق فعال بوده و کالاهای یکی از بزرگترین شرکای منطقه آزاد چابهار در این مسیر حمل می شود و در بندر نیز سرویس لازم به کشنده ها داده شده است.

وی اظهار کرد: در صورتی که کریدور شرق با همت همه فعالان اقتصادی و مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در این مسیر فعال شود، اجرای راه آهن چابهار- زاهدان- مشهد- سرخس نیز سرعت خواهد گرفت.

مدیرعامل منطقه آزاد تجاری – صنعتی چابهار با تاکید بر اهمیت راه اندازی راه آهن در این منطقه گفت: با توجه به تلاشی که شخص استاندار سیستان و بلوچستان برای بهره برداری سریعتر از راه آهن چابهار – زاهدان دارد، گام بلندی در تکمیل زیرساختهای این منطقه برداشته خواهد شد.

افزایش خطوط هوایی و توسعه زیرساختهای گردشگری

مدیرعامل منطقه آزاد تجاری – صنعتی چابهار گفت: برای این که زمینه حضور گردشگران در این منطقه فراهم شود باید چند اقدام به صورت همزمان متناسب با ظرفیتها و امکاناتی که در این منطقه وجود دارد انجام گیرد.

مقدم افزود: چابهار مهد فوتبال ساحلی و بازیهای دریایی است و استعدادهای خوبی در برخی ورزشها مانند کریکت در آن وجود دارد که می تواند جاذبه ای برای گردشگران باشد که در این زمینه لازم است امکانات لازم ایجاد شود.

وی با اشاره به افزایش خطوط هوایی در منطقه آزاد چابهار ادامه داد: تعداد خطوط هوایی از ۱۲ خط در سال گذشته به ۱۶ خط در سال جاری افزایش یافته است و خوشبختانه افزایش خطوط هوایی در این منطقه به صورت مستمر در حال انجام است.

مقدم اضافه کرد: ضمن این که طرح ایجاد فرودگاه جدید برای این منطقه نیز تدوین و مجوزهای قانونی آن دریافت شده است تا یک فرودگاه منطبق با نیازهای منطقه و با پشتیبانی بالا در چابهار ایجاد شود.

با توجه به راه اندازی خطوط هوایی جدید در این منطقه برای جذب سرمایه گذاران، نیاز به تختهای مراکز اقامتی در منطقه آزاد چابهار به ۲۰ هزار تخت افزایش می یابد اما اکنون تنها ۴۰ درصد از این تختها تامین است

مدیرعامل منطقه آزاد تجاری – صنعتی چابهار با اشاره به کمبود تختهای مراکز اقامتی در این منطقه گفت: با توجه به راه اندازی خطوط هوایی جدید در این منطقه برای جذب سرمایه گذاران، نیاز تختهای مراکز اقامتی در منطقه آزاد چابهار به ۲۰ هزار تخت افزایش می یابد اما اکنون تنها ۴۰ درصد از این تختها تامین است.

مقدم افزود: برای جبران نقص تختهای اقامتی در منطقه آزاد چابهار حداقل ۲ سرمایه گذار بزرگ نیاز است که در این راستا سرمایه گذارانی با این سازمان تفاهمنامه چند هزار میلیارد ریالی امضا کرده اند و از ابتدای اردیبهشت ماه در حال فعالیت در منطقه هستند.

وی اضافه کرد: هم اکنون در بخش هتل سازی و زیرساختهای اقامتی در منطقه آزاد چابهار فرصتهای سرمایه گذاری متعددی فراهم است و در این راستا از حضور سرمایه گذاران در این منطقه استقبال می کنیم.

به گزارش ایرنا، منطقهٔ آزاد چابهار با مساحت ۱۴ هزار هکتار در منتهی‌الیه جنوب‌شرقی ایران در ۲۵ درجه و ۲۰ دقیقه عرض شمالی و ۶۰ درجه و ۲۷ دقیقه طول شرقی در شرق خلیج چابهار و در کنار آب‌های دریای عمان قرار دارد.

در بهمن‌ماه سال ۱۳۹۸ با موافقت مجلس شورای اسلامی، بندرهای شهید بهشتی و شهید کلانتری به منطقهٔ آزاد چابهار افزوده گردید.

همچنین در طرح افزایش محدودهٔ منطقهٔ آزاد چابهار که در بهمن‌ماه سال ۱۳۹۸ به تایید مجلس شورای اسلامی رسیده‌ است افزون‌ بر محدودهٔ قبلی محدوده‌ای به مساحت ۶۷٬۸۷۱ هکتار که شامل شهر چابهار است نیز به این منطقه افزوده شد.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل